EDICIÓ 2015

Més de 60 instagramers acudeixen a la Trobada d’Instagramers Priorat-Siurana i 16 persones participen a la Primera Marató Fotogràfica de la comarca

Aquest cap de setmana el Priorat s’ha omplert d’objectius, càmeres fotogràfiques i mòbils d’última generació. Tot i la forta calor d’aquest diumenge, la primera Trobada d’Instagramers Priorat-Siurana s’ha desenvolupat sota el programa previst i ha comptat amb una seixantena de participants. Paral·lelament a aquesta trobada, Cornudella de Montsant ha estat el punt de partida i arribada de la Primera Marató Fotogràfica de la comarca, un concurs de fotografia de 24 hores de durada amb el «Priorat, paisatge agrícola» com a tema a desenvolupar.

La Marató Fotogràfica va començar dissabte 6 de juny a les 12h del migdia i va finalitzar diumenge 7 de juny a la mateixa hora. Tots els participants van disposar del mateix temps per realitzar les fotografies, les mateixes condicions de llum, etc, així com el mateix marc geogràfic: el paisatge del Priorat. La marató ha comptat amb un total de 16 participants i 39 fotografies presentades.

El primer premi, consistent en una nit per a dues persones a la suite Montsant de Cal Giral, se l’ha endut Antoni Marín Ametller amb la fotografia «Vinyes»; el segon (un cap de setmana a LoRefugi de Cornudella de Montsant) se l’ha endut en Joan Ramon Coll, amb la fotografia «Llums de Montsant» i el tercer ha estat assignat a Paul Kendall amb la instantània «Vinyes de nit». Els tres finalistes, a més a més, s’han emportat un exemplar del llibre «Priorat» de la D.O.Q. i un parell d’ampolles de vi institucional de la D.O. Montsant.

El jurat, compost per fotògrafs professionals de la talla de Rafael López Monné, Gorka Martínez, Xavi Vaqué i Ricard Ribas, ha destacat l’altíssima qualitat de les imatges presentades.

Part de la inscripció a aquesta primera Marató Fotogràfica del Priorat s’ha destinat a Prioritat, entitat que impulsa la candidatura del Priorat com a Patrimoni Mundial per la Unesco. El Celler Ronadelles de Cornudella, a més a més, ha obsequiat a tots els participants amb una ampolla de vi Cap de Ruc.

Pel que fa a la primera Trobada d’Instagramers, ha comptat amb una jornada de portes obertes al Celler Cooperatiu de Cornudella, una visita a les vinyes amb tast de vi «Cap de Ruc» inclòs, una degustació de productes «Montsant a Taula», gentilesa del Parc Natural de la Serra de Montsant, i una jornada de portes obertes al Castell Sarraí de Siurana.

Els participants a a questa trobada tenen tota una setmana per anar publicant les fotografies realitzades sota els hashtags #montsantclikcat, #montsantnatura  i #costadaurada. El número de fotografies publicades per cada participant és lliure. Hi haurà dos premis: un serà atorgat pel jurat i l’altre pel públic en general mitjançant votacions. La imatge guanyadora del jurat popular serà la que obtingui més «likes» d’entre una selecció de quatre fotografies que es publicaran el pròxim dissabte 13 de juny. Les votacions populars es podran realitzar durant les 24 hores posteriors a la seva publicació.

En aquest cas, el premi del jurat està valorat en 280€ i consistirà en una nit per a dues persones amb esmorzar inclòs a Cal Giral, un dinar de maridatge per a dues persones al Restaurant La Serra i un lot de vi Cap de Ruc. I el premi popular, valorat en 100€, consistirà en un cap de setmana per a dues persones a LoRefugi i un lot de vi Cap de Ruc.

Tant els participants de la Marató Fotogràfica com els Instagramers van tancar la jornada amb un dinar de germanor a les instal·lacions de LoRefugi.

L’organització d’aquest esdeveniment (Montsant Natura, Clikcat i MontsantFoto) valora molt positivament el transcurs de la jornada i aposta fermament en la convocatòria de futures edicions. Segons declaracions de Víctor Miró, representant de Montsant Natura, «considerem més que assolit l’objectiu que ens plantejàvem quan vam decidir tirar endavant aquest projecte: donar a conèixer diferents llocs de la comarca i potenciar la pràctica activa de la fotografia. A més, s’han creat sinèrgies i vincles molt interessants entre persones que no ens coneixíem que vivim i estimem el Priorat des de punts de vista molt diferents».

 

 

Gràcies al conveni de col·laboració entre Montsant Natura i Obtura, els alumnes del curs de fotografia professional de Obtura (Aula d’Especialització Fotogràfica), Jordi Montejo, Alba Ahedo i Yashmina Lorente, assessorats pels professors Ferran Aguilar i Carles Sardà, van fer la cobertura fotogràfica de  la  primera Marató Fotogràfica del Priorat.

Ricard Ribas, Jordi Bru i Gorka Martínez també ens han mostrat com van viure aquesta primera edició del certamen.